Goed organisatiemanagement staat of valt met passend leiderschap. Wij zien leiderschap terugkomen op alle functielagen die een organisatie rijk is. Per functietitel en per functielaag hoort vanzelfsprekend een ander leiderschapsniveau.

 

Wat is dan een goed leider? Welke taken staan deze leider in jullie organisatie te wachten? Welke competenties moet een passend leider hebben om een specifieke functietaak bij jullie succesvol uit te kunnen uitvoeren? Welke bekwaamheidseisen moeten er dus gesteld worden aan leiderschap? En wat is trouwens goed organisatiemanagement volgens jullie organisatie?

 

Wij leveren de hardware, het gereedschap. Jullie organisatie levert de software, de bouwtekening. Zo is het zeer eenvoudig om de leiderschapsleergang in te zetten in (bestaande) traineeship programma's, in-company leertrajecten, talent ontwikkeling en uiteraard leiderschap ontwikkeltrajecten.

 

Authentiek leiderschap. Is dat binnen de grens, erop of er net over? We horen graag jullie visie om een juiste afstelling van het leiderschapsprogramma samen te stellen.